Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 26 maj 2022

Den här sekretesspolicyn beskriver vår policy och våra förfaranden för insamling, användning och utlämnande av din information när du använder tjänsten och informerar dig om dina integritetsrättigheter och hur lagen skyddar dig.

Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla och förbättra tjänsten. Genom att använda tjänsten godkänner du att vi samlar in och använder information i enlighet med denna sekretesspolicy.

Vårt engagemang för dig

Vi tar skyddet av dina personuppgifter på allvar och kommer att behandla dina personuppgifter på ett rättvist, lagligt och öppet sätt. Vi kommer endast att samla in och använda dina personuppgifter i följande syften, för att:

  • Slutför din(a) beställning(ar)
  • Erbjuda dig en bättre shoppingupplevelse
  • Förbättra våra tjänster
  • Uppfylla vårt rättsliga ansvar

Tolkning och definitioner

Tolkning

De ord där begynnelsebokstaven skrivs med stor bokstav har betydelser som definieras enligt följande villkor. Följande definitioner ska ha samma betydelse oavsett om de förekommer i singular eller plural.

Definitioner

I enlighet med denna sekretesspolicy:

  • Konto är ett unikt konto som skapats för dig för att få tillgång till vår tjänst eller delar av vår tjänst.
  • Företag (som i detta avtal kallas "företaget", "vi", "oss" eller "vår") avser FuturaRide.
  • Cookies är små filer som placeras på din dator, mobila enhet eller någon annan enhet av en webbplats och som innehåller information om din webbläsarhistorik på den webbplatsen, bland många andra användningsområden.
  • Land hänvisar till: Hongkong SAR Kina
  • Enhet innebär alla enheter som kan få tillgång till tjänsten, t.ex. en dator, en mobiltelefon eller en digital surfplatta.
  • Personuppgifter är all information som rör en identifierad eller identifierbar person.
  • Service hänvisar till webbplatsen.
  • Tjänsteleverantör avser varje fysisk eller juridisk person som behandlar uppgifterna för företagets räkning. Med detta avses tredjepartsföretag eller personer som anställs av företaget för att underlätta tjänsten, tillhandahålla tjänsten på företagets vägnar, utföra tjänster som är relaterade till tjänsten eller hjälpa företaget att analysera hur tjänsten används.
  • Tjänst för sociala medier från tredje part avser en webbplats eller ett socialt nätverk genom vilket en användare kan logga in eller skapa ett konto för att använda tjänsten.
  • Användningsuppgifter avser uppgifter som samlas in automatiskt, antingen genom användning av tjänsten eller från själva tjänstens infrastruktur (t.ex. längden på ett sidbesök).
  • Webbplats hänvisar till Futura Ride, som är tillgänglig från https://www.futuraride.com
  • Du betyder den person som har tillgång till eller använder Tjänsten, eller det företag eller annan juridisk enhet för vars räkning en sådan person har tillgång till eller använder Tjänsten, beroende på vad som är tillämpligt.

Insamling och användning av dina personuppgifter

Typer av insamlade uppgifter

Personuppgifter

När du använder vår tjänst kan vi be dig att ge oss viss personligt identifierbar information som kan användas för att kontakta eller identifiera dig. Personligt identifierbar information kan inkludera, men är inte begränsad till:

  • E-postadress
  • Förnamn och efternamn
  • Telefonnummer
  • Adress, delstat, provins, postnummer, stad
  • Användningsuppgifter

Användningsuppgifter

Användningsuppgifter samlas in automatiskt när du använder tjänsten.

Användningsdata kan inkludera information som din enhets Internet Protocol-adress (t.ex. IP-adress), webbläsartyp, webbläsarversion, de sidor i vår tjänst som du besöker, tid och datum för ditt besök, den tid som spenderas på dessa sidor, unika enhetsidentifierare och andra diagnostiska data.

När du får tillgång till tjänsten via en mobil enhet kan vi samla in viss information automatiskt, inklusive, men inte begränsat till, den typ av mobil enhet du använder, ditt unika ID för mobil enhet, din mobila enhets IP-adress, ditt mobila operativsystem, den typ av mobil webbläsare du använder, unika enhetsidentifierare och andra diagnostiska data.

Vi kan också samla in information som din webbläsare skickar när du besöker vår tjänst eller när du får tillgång till tjänsten via en mobil enhet.

Spårningsteknik och cookies

Vi använder cookies och liknande spårningsteknik för att spåra aktiviteten på vår tjänst och lagra viss information. Spårningsteknik som används är beacons, taggar och skript för att samla in och spåra information och för att förbättra och analysera vår tjänst. De tekniker som vi använder kan omfatta följande:

  • Cookies eller webbläsarcookies. En cookie är en liten fil som placeras på din enhet. Du kan instruera din webbläsare att vägra alla cookies eller att indikera när en cookie skickas. Om du inte accepterar cookies kan det dock hända att du inte kan använda vissa delar av vår tjänst. Om du inte har justerat din webbläsarinställning så att den vägrar cookies kan vår tjänst använda cookies.
  • Flash-cookies. Vissa funktioner i vår tjänst kan använda lokalt lagrade objekt (eller Flash-cookies) för att samla in och lagra information om dina preferenser eller din aktivitet på vår tjänst. Flash-cookies hanteras inte av samma webbläsarinställningar som de som används för webbläsarcookies. För mer information om hur du kan radera Flash Cookies, läs "Var kan jag ändra inställningarna för att inaktivera eller radera lokalt delade objekt?" på följande adress. https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html#main_Where_can_I_change_the_settings_for_disabling__or_deleting_local_shared_objects_
  • Webbfyrar. Vissa delar av vår tjänst och våra e-postmeddelanden kan innehålla små elektroniska filer som kallas web beacons (även kallade clear gifs, pixeltaggar och single-pixel gifs) som gör det möjligt för företaget att till exempel räkna användare som har besökt dessa sidor eller öppnat ett e-postmeddelande och för annan relaterad webbplatsstatistik (till exempel för att registrera populariteten av ett visst avsnitt och för att verifiera system- och serverintegritet).

Cookies kan vara "beständiga" eller "sessionscookies". Permanenta cookies finns kvar på din dator eller mobila enhet när du går offline, medan sessionscookies raderas så snart du stänger din webbläsare. Läs mer om cookies: Vad är kakor?.

Vi använder både sessionscookies och permanenta cookies för de ändamål som anges nedan:

  • Nödvändiga/viktiga cookiesTyp: Förvaltas av: Syfte: Dessa cookies är nödvändiga för att ge dig de tjänster som finns tillgängliga via webbplatsen och för att du ska kunna använda vissa av dess funktioner. De hjälper till att autentisera användare och förhindra bedräglig användning av användarkonton. Utan dessa cookies kan de tjänster som du har bett om inte tillhandahållas, och vi använder dessa cookies endast för att tillhandahålla dig dessa tjänster.
  • Policy för cookies / Meddelande Acceptans CookiesTyp: Förvaltas av: Syftet: Dessa cookies identifierar om användarna har accepterat användningen av cookies på webbplatsen.
  • Cookies för funktionalitetTyp: Förvaltas av: Syfte: Dessa cookies gör det möjligt för oss att komma ihåg de val du gör när du använder webbplatsen, till exempel att komma ihåg dina inloggningsuppgifter eller språkpreferenser. Syftet med dessa cookies är att ge dig en mer personlig upplevelse och att undvika att du måste ange dina inställningar på nytt varje gång du använder webbplatsen.

För mer information om de cookies som vi använder och dina valmöjligheter när det gäller cookies, se vår policy för cookies eller avsnittet om cookies i vår sekretesspolicy.

Användning av dina personuppgifter

Företaget kan använda personuppgifter för följande ändamål:

  • För att tillhandahålla och underhålla vår tjänst, bland annat för att övervaka användningen av vår tjänst.
  • För att hantera ditt konto: för att hantera din registrering som användare av tjänsten. De personuppgifter som du lämnar kan ge dig tillgång till olika funktioner i tjänsten som är tillgängliga för dig som registrerad användare.
  • För att fullgöra ett avtal: Utveckling, efterlevnad och genomförande av köpeavtalet för de produkter, artiklar eller tjänster som du har köpt eller av något annat avtal med oss via tjänsten.
  • För att kontakta dig: Att kontakta dig via e-post, telefonsamtal, SMS eller andra motsvarande former av elektronisk kommunikation, såsom push-notiser i en mobilapplikation om uppdateringar eller informativ kommunikation om funktioner, produkter eller avtalade tjänster, inklusive säkerhetsuppdateringar, när det är nödvändigt eller rimligt för att genomföra dem.
  • För att ge dig med nyheter, specialerbjudanden och allmän information om andra varor, tjänster och evenemang som vi erbjuder och som liknar dem som du redan har köpt eller frågat om, såvida du inte har valt att inte få sådan information.
  • För att hantera dina förfrågningar: För att hantera dina förfrågningar till oss.
  • För företagsöverföringar: Vi kan använda din information för att utvärdera eller genomföra en fusion, avyttring, omstrukturering, omorganisation, upplösning eller annan försäljning eller överföring av några eller alla våra tillgångar, oavsett om det är ett pågående företag eller som en del av en konkurs, likvidation eller liknande förfarande, där personuppgifter som vi har om våra Tjänsteanvändare är en av de överförda tillgångarna.
  • För andra ändamål: Vi kan använda din information för andra ändamål, t.ex. för dataanalys, för att identifiera användningstrender, för att avgöra hur effektiva våra reklamkampanjer är och för att utvärdera och förbättra vår tjänst, våra produkter, våra tjänster, vår marknadsföring och din upplevelse.

Vi kan dela dina personuppgifter i följande situationer:

  • Med tjänsteleverantörer: Vi kan dela dina personuppgifter med tjänsteleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst och för att kontakta dig.
  • För företagsöverföringar: Vi kan komma att dela eller överföra dina personuppgifter i samband med, eller under förhandlingar om, en fusion, försäljning av företagets tillgångar, finansiering eller förvärv av hela eller en del av vår verksamhet till ett annat företag.
  • Med anslutna företag: Vi kan dela din information med våra dotterbolag, och i så fall kräver vi att dessa dotterbolag följer denna sekretesspolicy. Närstående bolag inkluderar vårt moderbolag och alla andra dotterbolag, joint venture-partners eller andra företag som vi kontrollerar eller som står under gemensam kontroll med oss.
  • Med affärspartner: Vi kan dela din information med våra affärspartners för att erbjuda dig vissa produkter, tjänster eller kampanjer.
  • Med andra användare: När du delar med dig av personlig information eller på annat sätt interagerar med andra användare i de offentliga områdena kan sådan information ses av alla användare och kan spridas offentligt utanför. Om du interagerar med andra användare eller registrerar dig via en tredjeparts sociala medietjänst kan dina kontakter på den tredjeparts sociala medietjänsten se ditt namn, din profil, bilder och en beskrivning av din aktivitet. På samma sätt kommer andra användare att kunna se beskrivningar av Din aktivitet, kommunicera med Dig och se Din profil.
  • Med ditt samtycke: Vi kan avslöja dina personuppgifter för andra ändamål med ditt samtycke.

Lagring av dina personuppgifter

Företaget kommer att behålla dina personuppgifter endast så länge som det är nödvändigt för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy. Vi kommer att behålla och använda dina personuppgifter i den utsträckning som krävs för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter (till exempel om vi måste behålla dina uppgifter för att följa gällande lagar), lösa tvister och upprätthålla våra juridiska avtal och policyer.

Företaget kommer också att behålla användningsdata för interna analysändamål. Användningsdata sparas i allmänhet under en kortare tidsperiod, utom när dessa data används för att stärka säkerheten eller förbättra funktionaliteten hos vår tjänst, eller när vi är juridiskt skyldiga att spara dessa data under längre tidsperioder.

Överföring av dina personuppgifter

Din information, inklusive personuppgifter, behandlas på företagets kontor och på alla andra platser där de parter som är involverade i behandlingen finns. Det innebär att denna information kan överföras till - och underhållas på - datorer som finns utanför din stat, provins, land eller annan statlig jurisdiktion där dataskyddslagarna kan skilja sig från dem från din jurisdiktion.

Ditt samtycke till denna sekretesspolicy följt av att du skickar sådan information utgör ditt samtycke till denna överföring.

Företaget kommer att vidta alla åtgärder som rimligen är nödvändiga för att säkerställa att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt och i enlighet med denna sekretesspolicy och ingen överföring av dina personuppgifter kommer att ske till en organisation eller ett land om det inte finns adekvata kontroller på plats, inklusive säkerheten för dina uppgifter och annan personlig information.

Utlämnande av dina personuppgifter

Affärstransaktioner

Om företaget deltar i en fusion, ett förvärv eller en försäljning av tillgångar kan dina personuppgifter överföras. Vi kommer att meddela detta innan dina personuppgifter överförs och blir föremål för en annan sekretesspolicy.

Brottsbekämpning

Under vissa omständigheter kan företaget vara skyldigt att lämna ut dina personuppgifter om det krävs enligt lag eller som svar på giltiga förfrågningar från offentliga myndigheter (t.ex. en domstol eller ett statligt organ).

Andra rättsliga krav

Företaget kan avslöja dina personuppgifter i god tro att en sådan åtgärd är nödvändig för att:

  • Uppfylla en rättslig förpliktelse.
  • Skydda och försvara företagets rättigheter och egendom.
  • Förebygga eller utreda eventuella oegentligheter i samband med tjänsten.
  • Skydda den personliga säkerheten för användarna av tjänsten eller allmänheten.
  • Skydda mot juridiskt ansvar

Säkerhet för dina personuppgifter

Säkerheten för dina personuppgifter är viktig för oss, men kom ihåg att ingen överföringsmetod via Internet eller elektronisk lagring är 100% säker. Även om vi strävar efter att använda kommersiellt acceptabla metoder för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera att de är absolut säkra.

Vi har lämpliga organisatoriska skyddsåtgärder och säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter från att oavsiktligt förloras, användas eller nås på ett obehörigt sätt, ändras eller avslöjas.

Kommunikationen mellan din webbläsare och vår webbplats använder en säker krypterad anslutning när det gäller dina personuppgifter. Vi krypterar dina uppgifter och lagrar dem på säkra servrar dolda bakom en brandvägg.

Vi kräver att alla tredje parter som har avtal om att behandla dina personuppgifter för vår räkning ska ha säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter och behandla dessa uppgifter i enlighet med lagen.

I den olyckliga händelsen av en personuppgiftsincident kommer vi att meddela dig och alla tillämpliga tillsynsmyndigheter när vi enligt lag är skyldiga att göra det.

Barns integritet

Vår tjänst riktar sig inte till personer under 13 år. Vi samlar inte medvetet in personligt identifierbar information från personer under 13 år. Om du är förälder eller vårdnadshavare och känner till att ditt barn har gett oss personuppgifter, vänligen kontakta oss. Om vi blir medvetna om att vi har samlat in personuppgifter från någon under 13 år utan att verifiera föräldrarnas samtycke, vidtar vi åtgärder för att ta bort den informationen från våra servrar.

Om vi måste förlita oss på samtycke som rättslig grund för att behandla din information och ditt land kräver samtycke från en förälder, kan vi kräva din förälders samtycke innan vi samlar in och använder informationen.

Länkar till andra webbplatser

Vår tjänst kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte drivs av oss. Om du klickar på en länk från en tredje part kommer du att hänvisas till den tredje partens webbplats. Vi rekommenderar starkt att du granskar sekretesspolicyn för varje webbplats du besöker.

Vi har ingen kontroll över och tar inget ansvar för innehållet, sekretesspolicyn eller praxis på tredje parts webbplatser eller tjänster.

Dina rättigheter i fråga om dina personuppgifter

Du har flera rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Detta inkluderar, under vissa omständigheter, rätten att:

  • Begär tillgång till dina personuppgifter
  • begära rättelse av dina personuppgifter
  • Begär att dina personuppgifter raderas
  • Begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter
  • begära överföring av dina personuppgifter
  • Invändning mot behandling av dina personuppgifter

Rättvis informationspraxis

Fair Information Practices Principles utgör ryggraden i USA:s integritetslagstiftning och de begrepp som ingår i dem har spelat en viktig roll i utvecklingen av dataskyddslagar runt om i världen.Att förstå Fair Information Practices Principles och hur de ska tillämpas är avgörande för att följa de olika integritetslagar som skyddar personlig information.

GDPR
Om du är bosatt inom EES har du rätt att få tillgång till de personuppgifter som vi har om dig, att överföra dem till en ny tjänst och att begära att dina personuppgifter korrigeras, uppdateras eller raderas. Om du vill utöva dessa rättigheter kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Dina personuppgifter kommer först att behandlas i Irland och sedan överföras utanför Europa för lagring och vidare behandling, bland annat till Kanada och USA. För mer information om hur dataöverföringar överensstämmer med GDPR, se GDPR Whitepaper: https://gdpr.eu/.

CCPA
Om du är bosatt i Kalifornien har du rätt att få tillgång till den personliga information som vi har om dig (även känd som "rätten att få veta"), att överföra den till en ny tjänst och att begära att din personliga information korrigeras, uppdateras eller raderas. Om du vill utöva dessa rättigheter kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

SSL-skydd
Den här webbplatsen har passerat SSL-protokollet, och all kreditkortsrelaterad information har verifierats med motsvarande krypteringsskydd under överföring och insamling för att garantera säkerheten för användarnas kreditkortsinformation.

Ändringar i denna integritetspolicy

Vi kan komma att uppdatera vår sekretesspolicy från tid till annan. Vi kommer att meddela dig om eventuella ändringar genom att publicera den nya sekretesspolicyn på denna sida.

Vi meddelar dig detta via e-post och/eller ett tydligt meddelande på vår tjänst innan ändringen träder i kraft och uppdaterar datumet "Senast uppdaterad" högst upp i denna sekretesspolicy.

Du rekommenderas att regelbundet läsa igenom denna sekretesspolicy för att se om den har ändrats. Ändringar i denna sekretesspolicy träder i kraft när de publiceras på denna sida.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna sekretesspolicy kan du kontakta oss: